Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Eggplant relish
- 2 eggplants (approx. 800 g), cut into cubes (2 cm)
- 2 tbsp sea salt, for sprinkling
- 2 celery stalks, cut into pieces (4 cm)
- 3 plum tomatoes, cut into pieces (4 cm)
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 120 g olive oil
- 70 g red wine vinegar
- 2 tbsp raw sugar
- 2 tbsp tomato paste
- 2 tbsp raisins
- 2 tbsp pine nuts
- 2 tbsp pickled capers
- 12 pitted green olives, sliced
- 1 sprig fresh basil, leaves only
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Walnut patties
- 100 g walnuts
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 500 g ricotta
- fresh breadcrumbs, for coating
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 eggs
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 pinch ground cayenne pepper
- olive oil, for frying
Sweet potato patties
- 1000 g water
- 600 g sweet potato, peeled and cut into pieces (4 cm)
- 1 garlic clove
- 1 leek, white part only (approx. 100 g), cut into pieces
- 2 tsp butter
- 2 tsp tamari
- ¾ tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 egg
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 120 g plain flour
- fresh breadcrumbs, for coating
- butter, for frying
Assembly
- 10 slider buns, to serve
- rocket, to serve
- goat's milk feta, to serve
- Valori nutritivi
- per 10 portions
- Calorie
- 18120.4 kJ / 4314.4 kcal
- Proteine
- 108.5 g
- Carboidrati
- 468.9 g
- Grassi
- 208.7 g
- Grassi saturi
- 47.7 g
- Fibre
- 73 g
- Sodio
- 9375.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Stuffed butternut pumpkin with feta
1 Std. 50 Min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1 godz. 35 min
Mixed mushroom burgers
50min
Pea and garden mint fritters
25min
Satay noodle salad
35min
Cauliflower "fried" rice
45 min
Mediterranean carrot fritters
1h
Sticky Sriracha tofu bowl
45 min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 min
Pulled BBQ jackfruit
25min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Black bean enchiladas
1 Std. 20 Min