![Pork and chicken terrine Pork and chicken terrine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0B7AD98B-EE50-4BD2-94D9-7CD6CF189977/Derivates/67C4B033-F498-4C83-B07E-741BE926FC91.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 300 g pork fillet, cut into cubes (3 cm), slightly frozen
- 200 g chicken breast fillet, cut into cubes (3 cm), slightly frozen
- 150 g brown onion (approx. 1), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra for garnishing
- 20 g extra virgin olive oil
- 50 g white wine
- 50 g fresh baby spinach leaves
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts, plus extra for garnishing
- 40 g dried cranberries, plus extra for garnishing
- 1 egg
- ½ tsp sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 12 slices prosciutto (approx. 300 g)
- 1000 g water
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1053 kJ / 251 kcal
- Proteine
- 27 g
- Carboidrati
- 5.2 g
- Grassi
- 13 g
- Grassi saturi
- 3.5 g
- Fibre
- 1.8 g
- Sodio
- 1164.9 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Chicken and port pâté
1 Std. 30 Min
Caramelised onion jam gravy
2h 5min
Pancetta-wrapped apricot stuffing roll
1h
Walnut and blue cheese shortbread
1 Std. 20 Min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1h
Pâtè with Riesling
3h
Cranberry and rosemary chutney
40 min
Earl Grey and whisky glaze
1h
Beef tapenade crostini
1 Std. 40 Min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1h 10 min
Baked salmon cheesecake
26 godz. 35 min
Champagne poached chicken terrine
1 Std. 30 Min