Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 20 g olive oil, plus extra to grease
- 4 sprigs fresh curry leaves, leaves only
- 1 onion, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 1 fresh green chilli, deseeded and cut into pieces.
- 5 cm piece fresh ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 pinch dried chilli flakes (optional)
- 200 g canned diced tomatoes
- 350 g dried red lentils, rinsed and drained
- 1 tsp sea salt, plus extra to season
- 1000 g water
- 800 g cauliflower, leaves removed and stalk trimmed so base is flat
- 125 g tandoori paste (see Tip)
- 2 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 30 g fresh baby spinach leaves, roughly chopped
- 400 g canned coconut milk
- 250 g natural yoghurt
- 1 Lebanese cucumber, finely diced
- 3 sprigs fresh coriander leaves, finely chopped
- ground black pepper, to season
- naan bread, to serve (see Tip)
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2198.7 kJ / 525.5 kcal
- Proteine
- 22.1 g
- Carboidrati
- 77.1 g
- Grassi
- 16.8 g
- Grassi saturi
- 8.4 g
- Fibre
- 14.6 g
- Sodio
- 1026.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Chhole (chickpea curry)
35 Min
Paneer
4h 5min
Vegetarian chilli
35 Min
Spiced Moroccan lentil soup
40 Min
Palak paneer
45 Min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter, TM6)
30 Min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55 Min
Sabji (vegetable) curry
30 Min
Gwinganna biryani (TM6)
25 Std. 20 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min
Silverbeet dahl
8 godz. 40 min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min