Versioni compatibili
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Mutabbal beitinjan (eggplant dip)
- 1 eggplant (approx. 400 g), cut into halves lengthways and skin pricked all over with a fork
- 3 garlic cloves, unpeeled
- 50 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 tbsp lemon juice
- ½ tsp sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 40 g pitted Kalamata olives
- 1 tsp ground cumin
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g tahini (see Tips)
- 30 g natural yoghurt
Flaxseed (linseed) crackers
- 230 g flaxseeds (linseeds)
- 30 g onion
- 1 garlic clove
- 100 g red capsicum, deseeded and cut into quarters
- 100 g green capsicum, deseeded and cut into quarters
- 400 g tomatoes, cut into quarters
- 4 sun-dried tomatoes, drained
- 250 g water, room temperature
- 2 tsp dried Italian herbs
- ½ tsp sea salt, to taste
- pomegranate arils, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2553.8 kJ / 608 kcal
- Proteine
- 18.4 g
- Carboidrati
- 13.5 g
- Grassi
- 48.6 g
- Grassi saturi
- 6.6 g
- Fibre
- 25.6 g
- Sodio
- 649.9 mg
Ricette alternative
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Almond tortillas
1h 30min
Baharat spice mix
5min
Black bean molè (black bean chocolate chilli)
2u. 25min
Buckwheat mushroom tartlets
1h 45 min
Mushroom ragu with polenta toast
1 Std. 40 Min
Buckwheat and mushroom quiche
29h 20min
Lemon and lime polenta cakes
40 min
Almond thins
25 min
Eggplant with burghul
55 min
Tarator (tahini dip)
5min
Black tahini and beetroot hommus
1h 10 min