Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Lamb tikka
- 2 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 200 g natural yoghurt
- 1 tsp paprika
- 2 tsp garam masala
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp salt
- 6 lamb rump steaks, trimmed (approx. 600 g x 2 cm thickness)
Spicy eggplant
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed
- 150 g brown onion, cut into eighths, segments separated
- 50 g olive oil
- 1 tsp mustard seeds
- 1 tsp ground coriander
- 300 - 350 g eggplant, trimmed, quartered and cut into pieces (3 cm)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp salt
- ½ Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into slices
- natural yoghurt, to serve
- fresh mint leaves, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 5815.1 kJ / 1389.8 kcal
- Proteine
- 66.3 g
- Carboidrati
- 20.6 g
- Grassi
- 114.8 g
- Grassi saturi
- 47.1 g
- Fibre
- 5.8 g
- Sodio
- 1412.7 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Kung Pao chicken
1h 30min
Quick chicken tikka masala
35min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9h
Walnut cake with coffee frosting
1h 10min
Creamy beef curry
1 godz. 15 min
Chicken Tikka Masala Pasta
45 min
Piri-piri spatchcock chicken
1h 30min
Jenny Blake's Sri Lankan spatchcock chicken
4 godz. 15 min
Southern-style chicken
40min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5 min
Chilli and garlic prawns
1h 10min
Krispy fried chicken
25min