Versioni compatibili
Shredded chicken and sweet potato salad with cranberry dressing
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Chicken salad
- 500 g water
- 160 g sweet potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g leek, white part only, cut into thin slices (2 cm)
- 2 pinches dried oregano, to season
- 2 pinches ground cayenne pepper, to season
- 2 pinches ground coriander, to season
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into thirds
- extra virgin olive oil, to drizzle
- 70 g mixed baby salad leaves (e.g. watercress, spinach, silverbeet)
- 3 radishes, cut into thin slices (optional)
- 50 g feta cheese, crumbled, for garnishing
Cranberry dressing
- 50 g dried cranberries
- 1 - 2 tbsp red wine vinegar, to taste
- 70 g extra virgin olive oil
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ garlic clove
- 2 - 3 tbsp water
- 1 tsp sugar
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 3063.4 kJ / 732.2 kcal
- Proteine
- 39.7 g
- Carboidrati
- 43.6 g
- Grassi
- 44.6 g
- Grassi saturi
- 10.1 g
- Fibre
- 5.3 g
- Sodio
- 401.4 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Warm Caesar salad with polenta croutons
1 Std. 55 Min
Aussie potato salad
1h 30min
Poached eggs
25min
Silky sweet potato mash
25min
Chicken Waldorf salad
40 min
Pulled pork with apple and fennel salad
2h 45min
Poached chicken with liquid stock
25min
Gluten free sausage rolls
2 Std. 5 Min
Steamed greens with lemon feta
20 min
Bacon and spring onion potato salad
1h 5min
Brown rice salad
40 min
Honey, soy and mustard marinade
5min