Versioni compatibili
Shredded chicken and sweet potato salad with cranberry dressing
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Chicken salad
- 500 g water
- 160 g sweet potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g leek, white part only, cut into thin slices (2 cm)
- 2 pinches dried oregano, to season
- 2 pinches ground cayenne pepper, to season
- 2 pinches ground coriander, to season
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into thirds
- extra virgin olive oil, to drizzle
- 70 g mixed baby salad leaves (e.g. watercress, spinach, silverbeet)
- 3 radishes, cut into thin slices (optional)
- 50 g feta cheese, crumbled, for garnishing
Cranberry dressing
- 50 g dried cranberries
- 1 - 2 tbsp red wine vinegar, to taste
- 70 g extra virgin olive oil
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ garlic clove
- 2 - 3 tbsp water
- 1 tsp sugar
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 3063.4 kJ / 732.2 kcal
- Proteine
- 39.7 g
- Carboidrati
- 43.6 g
- Grassi
- 44.6 g
- Grassi saturi
- 10.1 g
- Fibre
- 5.3 g
- Sodio
- 401.4 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Chicken velouté meal (TM6)
45min
Poached eggs
25min
Vegetable stock paste
30min
Mashed potatoes
40min
Boiled eggs
20min
Chicken rolls with apples, sweet potatoes and curry sauce
1 Std. 25 Min
Caprese hasselback chicken
40min
All-in-one chicken dinner
50 min
Creamy honey mustard chicken
1h
Steamed greens with lemon feta
20min
Boiled rice
25min
Poached chicken with liquid stock
25min