![Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/920810AD-1C6A-4493-88E6-AA1D8408A2B4/Derivates/91e7a90e-a0d2-4aa1-8d98-9aa30ff3bf09.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Salsa
- 1 fresh red chilli, halved and deseeded
- 2 garlic cloves
- 80 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 60 g water
- 15 g sherry vinegar
- 50 g sultanas
- 30 g pickled baby capers, drained
- 30 g toasted pine nuts
- 5 sprigs fresh parsley leaves, roughly chopped
- 1 lemon, finely grated zest only
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
Cauliflower Steaks
- 2 cauliflowers
- dried oregano, to taste
Cauliflower Purée
- 500 g water
- 1 garlic clove
- 100 g almond milk
- 50 g dairy-free spread
- 10 g olive oil
- 1 pinch caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to taste
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1851.9 kJ / 442.6 kcal
- Proteine
- 7.9 g
- Carboidrati
- 29.5 g
- Grassi
- 35.8 g
- Grassi saturi
- 5.8 g
- Fibre
- 7.7 g
- Sodio
- 762.7 mg
Ricette alternative
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Chickpea Pancakes
20 Min
Mushroom Wellington, Mushroom Gravy, Crispy New Potatoes and Maple-glazed Carrots
3 Std. 20 Min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1h 10min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 Min
Freekeh Risotto with Mixed Mushrooms and Sage
1 godz. 30 min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 godz. 30 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.