Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 5 - 10 g skórki z limonki, otartej, bez białych błonek
- 20 g oliwy z oliwek
- 500 g batatów, pokrojonych na kawałki
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 600 g wody
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- ½ łyżeczki kolendry, mielonej
- ¾ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki, wędzonej, mielonej
- ½ łyżeczki soli
- 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 730.5 kJ / 174.5 kcal
- Proteine
- 2.3 g
- Carboidrati
- 29.5 g
- Grassi
- 6.3 g
- Grassi saturi
- 1.5 g
- Fibre
- 4.5 g
- Sodio
- 551.8 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Zupa krem z marchewki z pieczoną ciecierzycą
35min
Zupa z batatów z pastą curry
25 Min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45min
Zupa krem z groszku
40min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 Std. 30 Min
Zupa krem z batatów i marchewek
45min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Zupa krem z porów
30min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 Min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 Min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min