Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Wontons
- 1 garlic clove
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 spring onion/shallot, white part only
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves (optional)
- 1 sprig fresh coriander leaves, stems and roots, cut into thirds (see Tips)
- 120 g pork mince, broken into pieces
- 120 g peeled raw prawns
- 1 egg, separated
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 tbsp rice wine vinegar
- peanut oil, for greasing
- 20 - 30 wonton wrappers
Broth
- 20 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, white part only
- 1 tbsp peanut oil
- 1100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp fish sauce
- 1 tsp sesame oil
- 140 g bok choy, thinly sliced
- 35 g canned bamboo shoots, drained
- fresh long red chilli, sliced, for garnishing (optional)
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1484.9 kJ / 353.6 kcal
- Proteine
- 21 g
- Carboidrati
- 30.9 g
- Grassi
- 15.5 g
- Grassi saturi
- 3.6 g
- Fibre
- 3.4 g
- Sodio
- 1591.9 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4 Std. 35 Min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 Std.
Curry laksa
45 Min
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10min
Steamed pork buns (baozi)
2 Std. 30 Min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 Min
Pork and prawn dumplings
55 Min
Wonton soup (pork)
45 Min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Pork san choy bau
25min