Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Dipping sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g rice wine vinegar
- 1 tbsp sesame oil
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling dough
- 350 g water
- 215 g wheat starch (see Tips), plus extra for dusting
- 20 g potato starch
- 90 g tapioca starch
Filling
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 50 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 170 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 1 tbsp sesame oil
- 1 tbsp sake
- 1 tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and cooking
- 1 carrot (large), cut in 20 thin slices
- oil, for greasing
- 600 g water
- Valori nutritivi
- per 1 piece
- Calorie
- 366.2 kJ / 87.2 kcal
- Proteine
- 2.2 g
- Carboidrati
- 13.3 g
- Grassi
- 2.6 g
- Grassi saturi
- 0.4 g
- Fibre
- 0.9 g
- Sodio
- 432.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Wonton wrappers
55 min
Rainbow cauliflower sushi
50min
Charcoal bao buns
1h 50min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8 Std. 50 Min
Fresh pasta dough
1h
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Pork and prawn dumplings
55 min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min