![Lamb dhansak Lamb dhansak](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CC02B8F7-3479-4260-B6E7-B35A06DC04B0/Derivates/5864527E-1D02-43E1-9B8B-05333BAB2CBE.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Lamb and spice paste
- 500 g boneless lamb shoulder, cut into pieces (approx. 4 cm)
- 3 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste, plus 1 tsp extra (see Tips)
- 2 tsp salt
- 100 g toor dal (see Tips)
- 50 g mung dal (see Tips)
- 50 g chana dal (see Tips)
- hot water, for soaking
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 1 cinnamon quill
- 1 tbsp black peppercorns
- 4 cardamom pods (green)
- 2 cardamom pods (black)
- 2 dried bay leaves
- 1 tsp fenugreek seeds
- 4 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves, plus extra sliced to serve
Masala
- 1 tbsp ghee (see Tips)
- 2 - 3 brown onions (approx. 360 g), cut into quarters
- ½ tsp ground turmeric
- 300 g fresh tomatoes (approx. 3 tomatoes), cut into quarters
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 1 tsp salt
- 200 g water
- 100 g pumpkin flesh, cut into pieces (2 cm)
- fresh mint leaves, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1762.8 kJ / 419.7 kcal
- Proteine
- 23.9 g
- Carboidrati
- 20.3 g
- Grassi
- 25.4 g
- Grassi saturi
- 10.4 g
- Fibre
- 8.8 g
- Sodio
- 1244.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Lamb saag
1h 30min
Achari paneer murgh
1 Std. 5 Min
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Rogani kumbh
45 min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min
Chaat masala
10 min
Chicken korma
45 min
Chicken tikka masala
1 godz. 10 min
Bombay aloo
40 min
Chicken 65 and green chutney
1 Std. 5 Min
Coconut lamb curry
2 Std.