
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 100 g salami w plastrach
- 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 0,5 cm paski
- 250 g makaronu, suchego, krótkiego (np. penne)
- 50 g sera żółtego np. gouda, edam, cheddar, pokrojonego na kawałki
-
50
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
o 50 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki -
2
gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
o 2 łyżeczki rozmarynu, suszonego -
500
g śmietany UHT, 18% tłuszczu
o 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu - 2 jajka
- 800 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 400 g soczewicy z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej
- 2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- liście bazylii, świeże do posypania
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 767.4 kcal / 3210.9 kJ
- Proteine
- 26 g
- Grassi
- 48.3 g
- Carboidrati
- 61 g
- Fibre
- 9.7 g
- Grassi saturi
- 25.3 g
- Sodio
- 944.5 mg