Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 - 3 łyżeczki cukru
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
- 500 g kalarepy, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
- 140 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 80 g mleka
- 1 łyżeczka soli
-
1 - 2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
o 1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1434.5 kJ / 342.9 kcal
- Proteine
- 6.2 g
- Carboidrati
- 33.6 g
- Grassi
- 22 g
- Grassi saturi
- 13.6 g
- Fibre
- 7.3 g
- Sodio
- 639.4 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Zupa grysikowa
35 Min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 Min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1 godz. 5 min
Gratin z ziemniaków i selera
1h 10 min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1j
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1j
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Purée ziemniaczane z maślanką
35 Min
Mini galette z grzybami
1 Std. 45 Min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 Min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1j
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1j 30 menit