Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 200 g rice vermicelli noodles
- 10 dried shiitake mushrooms
- 60 g peanut oil
- 4 garlic cloves
- 6 spring onions/shallots, white part only (green fronds reserved)
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies, plus extra for garnishing
- 12 sprigs fresh coriander, roots and stems (leaves reserved)
- 200 g medium raw prawns, peeled
- 200 g calamari tubes (approx. 2-3 tubes), cut into 1.5 x 5 cm strips
- 230 g canned bamboo shoots, drained
- 1 carrot, cut into julienne slices
- 120 g lime juice (approx. 6 limes)
- 100 g fish sauce
- 1 tbsp palm sugar (approx. 2 cm cube), grated
- 60 g sweet chilli sauce
- 2 tomatoes, deseeded and cut into strips (1 cm) (opzionale)
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1192 kJ / 284 kcal
- Proteine
- 20 g
- Carboidrati
- 20 g
- Grassi
- 11.6 g
- Grassi saturi
- 2.1 g
- Fibre
- 7 g
- Sodio
- 1699.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Chicken and prawn noodles
30 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 Min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 Min
Curry laksa
45 Min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 min
Asian chicken noodle soup
1 Std. 35 Min
Beef rendang
1 godz. 55 min
Chilli lime prawns with soba noodles
25 min
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45 Min
Balti coconut fish curry
50min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 Std. 45 Min
Asian chicken noodle salad
45 Min