Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Stock
- 400 g oxtail pieces (5-6 cm - see Tips)
- 450 - 550 g pork rashers, rind removed and meat cut into halves
- 4 stalks fresh lemongrass, white part only, bruised and cut into halves; green part reserved for later use
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 2 tsp shrimp paste (see Tips)
- 1 tbsp salt
- 900 - 1000 g water, plus extra as needed (approx. 300-400 g)
Soup
- 100 g fresh bean sprouts, to serve
- 100 - 150 g purple cabbage, cut into thin slices, to serve
- 2 spring onions/shallots, cut into thin slices on the diagonal, to serve
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 6 sprigs fresh Thai basil, leaves only, to serve
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices, to serve
- 1 white onion (approx. 150 g), cut into thin slices
- water and boiling water, for soaking, plus extra as required to top up stock
- 200 g flat rice stick noodles
- 30 g oil
- 2 tsp annatto seeds (see Tips)
- 70 g eschalot
- 3 garlic cloves
- 3 tsp dried chilli flakes
- 2 tbsp fish sauce
- 1 tbsp palm sugar (2 cm cube)
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2890.6 kJ / 688.3 kcal
- Proteine
- 29.7 g
- Carboidrati
- 17.7 g
- Grassi
- 56 g
- Grassi saturi
- 20.6 g
- Fibre
- 4.4 g
- Sodio
- 2524.5 mg
Ricette alternative
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4 Std. 35 Min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 Std.
Wonton soup
1h
Chrysanthemum Tofu Soup
2h 10min
Hong Kong-style roast pork belly
10 Std.
Fragrant pipis
30 Min
Banh ran (sesame balls)
25sa 30 dk
Chinese greens with XO sauce
1h 50min
Asian-style fish fillets
30 Min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1h
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1h 10min