Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 50 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 1 gałązka tymianku, świeżego, tylko liście
- 100 g mleka
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 650 g korzenia selera, pokrojonego na 3-4 cm kawałki
- 500 g wody
- 650 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych w 2 cm kostkę
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1211.8 kJ / 289.7 kcal
- Proteine
- 7.2 g
- Carboidrati
- 31.2 g
- Grassi
- 16.2 g
- Grassi saturi
- 9.7 g
- Fibre
- 4.5 g
- Sodio
- 382.3 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1h 5min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM6)
45 min
Makaron po alpejsku
45 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1h
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 Std. 35 Min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM5)
1h 15min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1h
Soczewica z ryżem (Fakes moutzentra)
45 min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6)
1h 15min
Kremowe ziemniaki z kalarepą
40 Min