![Sichuan zucchini and eggplant Sichuan zucchini and eggplant](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fafa626e-dc65-4b65-b93e-f3c8c40d3522/Derivates/40eabed8-399e-4652-91ec-bfc7e98c4c49.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1 eggplant (medium), cut into pieces (2 cm)
- 1 zucchini (large), cut into pieces (2 cm)
- 2 tsp sea salt
- 40 g soy sauce
- 80 g brown sugar
- 30 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 30 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 30 g sesame oil, plus an extra 1-2 tsp to fry
- ½ tsp Chinese five spice powder
- 1 tsp Sichuan peppercorns (see Tips)
- 2 tsp chilli broad bean paste (see Tips)
- 2 cm piece fresh ginger
- 4 garlic cloves
- 2 tbsp cornflour
- 220 g black rice
- 1000 g water
- 1 bunch Asian greens, trimmed and cut into thirds
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices, to garnish
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into slices, to garnish
- sesame seeds, to garnish
- kimchi, to serve
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2351.7 kJ / 559.9 kcal
- Proteine
- 12 g
- Carboidrati
- 69.1 g
- Grassi
- 28 g
- Grassi saturi
- 4.1 g
- Fibre
- 10.5 g
- Sodio
- 2065.7 mg
Ricette alternative
Honey ginger tofu with greens
2小时 25 分钟
15-minute noodles
15 min
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter)
1 godz.
Palak paneer
45 min
Hainanese chicken with rice
1h 50 min
Japanese sizzling hotplate tofu
45 min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter)
30 min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15 min
Crispy Korean tofu
1 Std. 20 Min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55 min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 min
Cassava Cake
1 Std. 20 Min