Versioni compatibili
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 600 g ziemniaków
- 1 ząbek czosnku
- 20 g masła
- 700 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 10 g skrobi ziemniaczanej
- 500 g wody
- 1 opakowanie sera camembert (120 g)
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 883.3 kJ / 211 kcal
- Proteine
- 9.7 g
- Carboidrati
- 23.7 g
- Grassi
- 10.3 g
- Grassi saturi
- 6.2 g
- Fibre
- 4 g
- Sodio
- 378.8 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 Min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1h
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1h
Wytrawne racuchy z grzybami
40 Min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1h
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1h
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1h 50 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 Min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min