Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Beef
- 500 g beef fillet steak, cut into thin strips or pieces (6 cm x 5 mm)
- 2 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tbsp fish sauce
- 1 tbsp rice wine vinegar
- 1 tbsp oyster sauce
- 1 tsp sesame oil
Dressing
- 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 4 garlic cloves
- 30 g fish sauce
- 60 g lime juice
- 20 g palm sugar
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 eschalots (approx. 30 g)
- 30 g red onion, cut into thin slices
- ½ tsp chilli powder
- 2 tsp sesame oil
Assembly
- 50 g roasted salted peanuts
- 6 - 8 sprigs fresh mint leaves (approx. 20-30 g)
- 1 - 2 bunches fresh coriander leaves (approx. 40-60 g)
- 6 - 8 sprigs fresh Thai basil leaves (approx. 20 g)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- ½ Lebanese cucumber, deseeded and cut into bite-size pieces (optional)
- 5 - 10 cherry tomatoes, cut into halves (optional)
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into slices, for garnishing
- 1 - 2 tbsp fried shallots, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1475.5 kJ / 351.3 kcal
- Proteine
- 34.2 g
- Carboidrati
- 12.9 g
- Grassi
- 16.5 g
- Grassi saturi
- 4.1 g
- Fibre
- 7.2 g
- Sodio
- 1494.7 mg
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