Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 200 g flat rice stick noodles
- boiling water, for soaking
- 80 g roasted unsalted peanuts
- 3 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves; plus extra cut into slices, for garnishing
- 6 sprigs fresh coriander, roots, stalks and leaves separated
- 1 ½ tbsp fish sauce
- 40 g lime juice (approx. 2-3 limes)
- 1 tbsp tamarind paste
- 2 tbsp soy sauce
- ¼ tsp shrimp paste (see Tips)
- 3 tsp palm sugar (approx. 1 cm cube), grated
- 2 eggs
- 500 g water
- 350 g peeled raw prawns
- bean sprouts, for garnishing
- fresh chives, finely chopped, for garnishing
- 3 tbsp fried shallots, for garnishing
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2553.5 kJ / 608 kcal
- Proteine
- 34.6 g
- Carboidrati
- 62 g
- Grassi
- 22.8 g
- Grassi saturi
- 4 g
- Fibre
- 6.6 g
- Sodio
- 1831.7 mg
Ricette alternative
Thai green chicken curry
30min
Wonton soup
1 godz.
Prawn and noodle stir-fry
25min
Prawn stir-fry
25min
Prawn noodle curry
10 min
Thai noodle and seafood salad
50min
Prawn and chicken laksa
40min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1 godz. 15 min
Chicken pad thai
55 min
Teriyaki salmon bowl
1 godz. 15 min
Pork belly ramen
4h 10min
Nasi goreng
40min