Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 5 g liści kolendry, świeżych
- 620 g batatów, pokrojonych na kawałki
- 200 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 1 - 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
- 20 g oliwy z oliwek
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 400 g mleczka kokosowego
- 20 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1136.9 kJ / 271.5 kcal
- Proteine
- 3.4 g
- Carboidrati
- 29.1 g
- Grassi
- 16.2 g
- Fibre
- 3.8 g
Nelle collection
Ricette alternative
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35min
Zupa krem z batatów i marchewek
45min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25min
Krem curry z kalafiora z pulpetami drobiowymi na ostro
55min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25min
Zupa krem z ciecierzycy
30min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35min
Kokosowa zupa z kurczakiem
35min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
20 min