Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 250 g couscous
- 1 piece fresh ginger (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1500 g chicken pieces (thighs, drumsticks and breast cut into quarters), skinless and boneless
- 20 g olive oil
-
100
g raisins
o 100 g dried apricots, cut into pieces - 1 ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric (opzionale)
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
- 700 g water
- 1 - 2 pinches saffron
- 600 g red onions, cut into slices (5 mm)
- 240 g dried chickpeas, soaked in 800 g water the day before, rinsed and drained
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2832 kJ / 677 kcal
- Proteine
- 63.4 g
- Carboidrati
- 71 g
- Grassi
- 15.5 g
Ricette alternative
Chicken with almonds and raisins
30min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Okra and meat stew (bamia)
1h
Spicy sea bass (samke harra)
50min
Creamy carrot and lentil soup
35min
Middle eastern stuffed chicken
2 Std. 25 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 Std. 25 Min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1h
Porridge with fresh fruit
15min
Steamed Cod Over Greens
40min
Salmon with Broccoli, Couscous and Honey Mustard Sauce
1h
Steamed Mahi Mahi and Mixed Vegetable Parcels
1h 15min