![Hot and sour prawn soup Hot and sour prawn soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/188C4FBB-D547-4064-A9E0-73592C376C43/Derivates/01A0FF5D-2D67-4B76-9CA8-E0D319CF0E5B.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 40 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2 stalks fresh lemongrass, tough outer layer removed, cut into pieces (2 cm)
- 2 bunches fresh coriander (bunches cut into thirds), plus extra leaves for garnishing
- 3 - 6 fresh bird's eye chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves (see Tips)
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 1 fresh tomato (approx. 150 g), cut into quarters
- 2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh galangal, peeled
- 70 g eschalots, cut into halves
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 700 g water
- 2 tsp tom yum sauce
- 40 g fish sauce
- 2 tsp sugar
- 200 g medium raw prawns, peeled
- 1 tbsp lime juice
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into halves and shredded lengthways, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 408 kJ / 97 kcal
- Proteine
- 13.7 g
- Carboidrati
- 6.3 g
- Grassi
- 1 g
- Fibre
- 4.4 g
Nelle collection
Ricette alternative
Sambal udang
50min
Beef rendang
1h 55 min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 Std. 20 Min
Baked masala fish
1 godz. 15 min
Pork vindaloo
2h 20min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Biryani
1h 25 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Coconut lamb curry
2h