Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Prawn and fish balls
- olive oil, for greasing
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 6 sprigs fresh coriander (leaves and stems)
- ½ - 1 long red chilli, deseeded and cut into halves
- 3 dried shiitake mushrooms, cut into halves
- 400 g white fish fillets, cut into pieces (4-5 cm)
- 200 g raw prawns, peeled and deveined
- 230 g canned water chestnuts, drained
- 2 tbsp fried shallots
- 2 pinches ground white pepper
- 2 pinches sea salt
- 2 tsp soy sauce
Broth
- 300 - 400 g fresh ramen noodles
- 1500 g water
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 tbsp Chinese cooking wine
- 2 tbsp soy sauce
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp raw sugar
- ¼ tsp shrimp paste (belachan)
- 1 star anise
- 200 g Asian greens (e.g. choy sum, bok choy), trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices, for garnishing
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 860.2 kJ / 204.7 kcal
- Proteine
- 27.1 g
- Carboidrati
- 10.9 g
- Grassi
- 5.1 g
- Grassi saturi
- 1.2 g
- Fibre
- 3.6 g
- Sodio
- 1767 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Balti coconut fish curry
50 min
Wonton soup
1h
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1h 45 min
Goi muc (squid salad)
45 min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1u. 50min
Tom kha prawns
25 min
Baked masala fish
1h 15 min
Curry Fish
35 min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1h
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15 min