Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 ½ tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 8 cm strips), no white pith
- 2 garlic cloves
- 1 carrot, cut into quarters
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 celery stalk, trimmed and cut into thirds
- 750 g pork mince
- 150 g red wine
- 80 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tbsp dried Italian herbs
- 2 eggplants, cut into thin slices lengthways (15-18 slices, approx. 5 mm thick)
- 250 g smooth ricotta cheese
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 30 g pine nuts, toasted (optional)
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1850.8 kJ / 440.7 kcal
- Proteine
- 36.6 g
- Carboidrati
- 10.7 g
- Grassi
- 26.7 g
- Grassi saturi
- 9 g
- Fibre
- 7.3 g
- Sodio
- 965.6 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Lamb with pumpkin and lentils
50 Min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Chicken cacciatore
50 Min
Sun-dried tomato tartare
15min
Pork and lentils with onion and radish pickle
40 λεπτ.
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5min
Sicilian prawn salad
40 λεπτ.
Mediterranean carrot fritters
1h
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 Min
Tomatoes with wasabi dressing
10 Min
Pumpkin tart
2 Std. 15 Min
Sautéed mushrooms and zucchini with prosciutto
25 Min