Copri Lame Bimby® (acciaio/plastica) necessario

Per preparare questa ricetta è necessario il Copri Lame Bimby® (acciaio/plastica). Ulteriori informazioni

Ultimate mushroom mac n' cheese
TM6 TM5

Ultimate mushroom mac n' cheese

5.0 (1 valutazione )

Ingredienti

  • 100 g Provolone cheese, cut into pieces (3 cm - see Tips)
  • 250 g cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
  • 1500 g water
  • 1 ¼ tsp sea salt
  • 300 g dried macaroni pasta
  • 40 g dried porcini mushrooms, rinsed
  • 2 eschalots (approx. 60 g)
  • 2 garlic cloves
  • 100 g unsalted butter, cut into pieces
  • 100 g rindless bacon rashers, diced (optional)
  • 60 g plain flour
  • 1 tsp Dijon mustard
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 800 g milk
  • 10 g sherry vinegar (see Tips)
  • 2 slices crusty bread (approx. 90 g), torn into small pieces
  • 1 tbsp extra virgin olive oil
  • 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped, to serve

Valori nutritivi
per 1 portion
Calorie
3369.9 kJ / 805.4 kcal
Proteine
30.9 g
Carboidrati
66.4 g
Grassi
46.7 g
Grassi saturi
25.1 g
Fibre
3.8 g
Sodio
1061.3 mg

Ti piace quello che vedi? Questa e 80 000 di altre ricette ti stanno aspettando!

Registrati gratis

Registrati per una prova gratuita di 30 giorni e scopri il tesoro di ricette Cookidoo®, senza alcun impegno.

Ulteriori informazioni

Ricette alternative