![Meatballs with Romesco sauce Meatballs with Romesco sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B6B3B7DE-E3BC-495C-8727-049FB966B8F5/Derivates/B63CDE41-409B-46AC-A16A-6F41FE2A726C.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Romesco sauce
- 1 red capsicum, deseeded and cut into quarters
- 1 fresh tomato, cut into halves
- ½ red onion, unpeeled
- 2 garlic cloves, unpeeled
- 50 g blanched almonds
- 1 slice day old bread, torn into pieces
- 1 tbsp sherry
- ¼ tsp ground smoked paprika
- 50 g olive oil
- 1 tbsp red wine vinegar
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 2 tsp dried chilli flakes
Meatballs
- 500 g topside beef or rump steak, cut into pieces (3 cm) and slightly frozen
- 250 g chorizo sausage, casing removed and cut into pieces
- ½ red onion (approx. 100 g)
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 slice day old bread, torn into pieces
- ¼ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp ground fennel seeds
- ¼ tsp ground smoked paprika
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 egg
- 1 tbsp olive oil, for greasing
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1163 kJ / 277 kcal
- Proteine
- 17 g
- Carboidrati
- 4.3 g
- Grassi
- 21.4 g
- Grassi saturi
- 5.5 g
- Fibre
- 2 g
- Sodio
- 357.7 mg
Ricette alternative
Smoked trout pâté
3 Std. 15 Min
Peppercorn sauce
20 Min
Creamy mushroom and chicken zoodles
40 Min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35 Min
Béarnaise sauce
10 Min
Hollandaise sauce
15 Min
Beef tapenade crostini
1 Std. 40 Min
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7h 25 min
Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto
1 godz. 50 min
Meatballs in tomato sauce (TM5)
3h 40 min
Lamb Moussaka
1 Std. 30 Min
Mushroom sauce
20 Min