Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Rice
- 1000 g water
- 1 ½ tsp sea salt
- 20 g extra virgin olive oil
- 250 g long grain rice
Shredded chicken
- 1 ½ tbsp soy sauce
- 3 tsp toasted sesame oil
- 250 g skinless chicken breast fillets, cut into long strips (3 cm thick)
Vegetables
- 120 g carrot, trimmed and peeled (1-2 carrots)
- 160 g baby cos lettuce, washed and dried (1-2 lettuce hearts - halved to fit through feeder tube)
- 180 - 200 g Roma tomatoes (approx. 2 totatoes), firm (whole to fit feeder tube)
- 200 g cucumber, unpeeled, ends removed
- 100 g red onion (approx. 1 onion), cut into halves vertically
- 200 g avocado (1 avocado), firm, ripe and peeled (cut to fit through feeder tube)
Yoghurt coriander sauce
- 7 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra to garnish
- ½ tsp sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- 250 g natural yoghurt
- 100 g mayonnaise (see Tips)
- 4 tbsp roasted unsalted cashew nuts, to serve
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 3273.4 kJ / 782.4 kcal
- Proteine
- 26.1 g
- Carboidrati
- 72.5 g
- Grassi
- 44.4 g
- Grassi saturi
- 7.5 g
- Fibre
- 9.1 g
- Sodio
- 1526.3 mg
Ricette alternative
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40min
Buddha Bowl with Chicken (TM6)
1h
Chicken Pizzaiola
50min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24h 55min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Beef stew with gnocchi
3h 15min
Creamy chicken curry and rice
45 Min
Chinese-style chicken
25min
Chicken gyros with tzatziki
30 Min
Potato bake (Thermomix® Cutter)
1h 10min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10 Min