Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 250 g cashews (raw or roasted)
- boiling water, for soaking
Cake
- olive oil spray, for greasing
- 2 oranges (approx. 350 g), organic
- 100 g sesame seeds, toasted
- 80 g Rapadura sugar (see Tips)
- 110 g macadamia oil
- 280 g banana (approx. 3 bananas), cut into pieces
- 100 g pitted Medjool dates
- 3 eggs
- 150 g self-raising flour
- 50 g plain flour
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ¼ tsp ground cardamom
- 2 tsp natural vanilla extract
Cashew cream icing
- 30 g lemon juice
- 80 g coconut cream
- 20 g tahini (optional - see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 - 3 tbsp honey, to taste, plus extra for drizzling (see Tips)
- nigella seeds, for sprinkling (optional)
- 1 banana, cut into slices, for decorating
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2014.1 kJ / 479.5 kcal
- Proteine
- 10.5 g
- Carboidrati
- 45.3 g
- Grassi
- 27.9 g
- Fibre
- 6 g
Nelle collection
Ricette alternative
Raw carrot cake
5h 30min
Mango cheesecake
6u. 35min
Apple cake
1h
Vegetable soup, eggs en cocotte with spinach
1h
Mushroom soup
30 min
Pizza dough with a trio of toppings
2 godz. 10 min
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50 min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h
Coconut butter cake
1h
Café-style banana bread
1 godz. 45 min
Banana, walnut and date loaf
55 min
Whole orange cake with spiced syrup
2 godz. 20 min