Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
TM6 TM5 TM31

Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)

4.1 (18 valutazioni )

Ingredienti

Yoghurt tahini sauce

  • 50 g cold water
  • 2 garlic cloves
  • 40 g lemon juice
  • 100 g tahini
  • 400 g natural pot set yoghurt, full fat
  • ½ tsp salt

Chicken and assembly

  • 1 lemon, zest only, no white pith
  • 10 garlic cloves
  • 2 tbsp olive oil, plus extra for frying
  • 1 tsp salt, plus extra to taste
  • 1 pinch ground black pepper
  • 1000 g chicken breast fillet, cut into pieces (4-5 cm)
  • 800 g water
  • 2 pita breads (large)
  • 120 g lemon juice
  • 20 g pine nuts, toasted
  • 5 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped

Valori nutritivi
per 1 portion
Calorie
3458 kJ / 823.3 kcal
Proteine
73.8 g
Carboidrati
30.1 g
Grassi
42.3 g
Grassi saturi
9 g
Fibre
10.3 g
Sodio
1812.8 mg

Ti piace quello che vedi? Questa e 80 000 di altre ricette ti stanno aspettando!

Registrati gratis

Registrati per una prova gratuita di 30 giorni e scopri il tesoro di ricette Cookidoo®, senza alcun impegno.

Ulteriori informazioni

Ricette alternative