![Moroccan harira soup with chicken Moroccan harira soup with chicken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B082B3E4-17D9-49B4-8364-B066DDC4B615/Derivates/2de9b55c-7a54-48d5-8eec-39c017f5b1ca.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- 120 g leeks (white part only), cut into pieces
- 100 g celery stalks, cut into pieces
- 100 g carrots, cut into pieces
- 30 g olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground turmeric
- 2 - 3 tbsp harissa, to taste (see Tips)
- 400 g water
- 600 g tomatoes, cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 90 g dried green lentils (see Tips)
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 20 g raw sugar
- 1 tsp lemon juice
- 4 skinless chicken thigh fillets (approx. 400 g), cut into pieces (2 cm)
- natural yoghurt, to serve
- toast, to serve
- Valori nutritivi
- per 1 portions
- Calorie
- 2165 kJ / 515.5 kcal
- Proteine
- 32.1 g
- Carboidrati
- 45.7 g
- Grassi
- 20.2 g
- Fibre
- 10.8 g
Nelle collection
Ricette alternative
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Moroccan lamb with pilaf
5 Std. 40 Min
Spanish green lentil and chorizo soup
12 Std. 45 Min
Moroccan chicken with couscous
45 min
Mexican chicken soup
30 min
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Chilli con carne
40 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 godz. 10 min
Moroccan chicken with couscous
1 Std. 5 Min
Chicken tikka masala
1 godz. 10 min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 godz. 10 min
Mexican chicken stew
40 min