Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 60 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 450 g topinamburu, obranego, pokrojonego na kawałki
- 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- kiełbasa, typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 753.9 kJ / 180.2 kcal
- Proteine
- 2.6 g
- Carboidrati
- 21.6 g
- Grassi
- 10.2 g
- Grassi saturi
- 6.4 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodio
- 303.7 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Krem chrzanowy z jabłkiem
1u. 5min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1h 15min
Zupa krem z topinamburu
2h 10min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1h 30min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 Min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 Min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1h
Zupa z białych warzyw
45min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 Min
Tarator - Bułgarski chłodnik
1h 10min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 Min