Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1 whole chicken (approx. 1.7 kg) or 2 whole chickens (approx. 1 kg each)
- 2 - 3 tsp sea salt
Chilli sauce
- 6 - 8 fresh long red chilli
- 4 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 2 garlic cloves
- 50 g freshly squeezed lime juice
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
Rice and chicken
- 2 eschalots, cut into halves
- 2 garlic clove
- 5 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1000 g water, plus extra to cook
- 2 tsp Chicken stock paste
- 1 spring onion/green onion, cut into halves
- 1 tbsp sesame oil, plus an extra ½ tsp
- 350 g jasmine rice
- 2 pandan leaves
- 1 tbsp soy sauce
- ¼ tsp sugar
- 1 cucumber, cut into slices
- 4 tomatoes, cut into slices
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 3495.9 kJ / 835.6 kcal
- Proteine
- 49.5 g
- Carboidrati
- 63 g
- Grassi
- 42.3 g
- Grassi saturi
- 11 g
- Fibre
- 3.8 g
- Sodio
- 1150.6 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25 min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25 min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55 min
One Pot Chicken Rice
50 min
Easy chicken congee with Chinese sausage and mushrooms
35 min
Douhua (soybean curd)
10 Std. 25 Min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3u. 30min
Steamed Chicken With Green Ginger Sauce
45 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5 min
All-in-one chicken congee
35 min
Cantonese Steamed Fish
40 min