
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Kikkererwten en pitabrood
- 2 knoflookteentjes
- 1 el gemalen komijn
- 1 el gemalen koriander
- ½ theelepel zout plus extra om te bestrooien
- 1 tl gedroogde gemalen kurkuma
- 1 tl gemalen piment
- ½ tl gedroogde gemalen gember
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 1 - 2 snuifjes gemalen cayennepeper
- 60 g extra vergine olijfolie plus extra om te besprenkelen
- 400 g witte kikkererwten, uit blik gespoeld en uitgelekt (ongeveer 250 g na het uitlekken)
- 1 rode ui (ca. 180 g), in plakjes gesneden
- 1 rode paprika in plakjes gesneden
- 2 pita broden (volkoren), in 8 driehoeken gesneden
Salade
- 150 g rode kool in dunne plakjes gesneden
- 20 g rode wijnazijn
- ¼ rode ui (ongeveer 60 g), in plakjes gesneden
- 2 tl sumak
- ½ gele paprika zonder zaadjes en in plakjes gesneden
- 40 g extra vergine olijfolie
- 50 g citroensap
- 1 tl zout
- 50 g gemengde jonge bladsla
- 1 - 2 Libanese komkommers in linten geschild
- 1 granaatappel alleen de pitten (zie tip)
- 2 takjes verse munt alleen blaadjes, in stukjes gescheurd
- 2 takjes verse bladpeterselie alleen blaadjes, in stukjes gescheurd
- Valori nutritivi
- per 1 portie
- Calorie
- 549 kcal / 2305.6 kJ
- Proteine
- 13 g
- Grassi
- 31.7 g
- Carboidrati
- 44.2 g
- Fibre
- 17.3 g