Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 12 large whole green prawns
- 20 g peanut oil
- 10 g sesame oil
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 100 g celery (approx. 2 stalks), cut into pieces
- 50 g fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, trimmed, white part only, cut into pieces
- 30 g tomato paste
- 4 lemon myrtle leaves or 1 tsp dried lemon myrtle
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 12 sprigs fresh coriander, roots only (approx. 25 g) and leaves set aside
- 15 g fresh basil leaves
- 1000 g liquid fish stock (see Tips)
- 25 g fish sauce (see Tips)
- 50 g palm sugar
- 270 g coconut cream
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
- 2 tbsp water
- 4 fresh scallops, in half shells
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1635.1 kJ / 389.3 kcal
- Proteine
- 19.7 g
- Carboidrati
- 22.2 g
- Grassi
- 24.3 g
- Grassi saturi
- 14.2 g
- Fibre
- 4.1 g
- Sodio
- 1529.7 mg
Ricette alternative
Hearty seafood chowder
1 godz.
Creamy scallop soup with chorizo
30 min
Rum and raisin ice cream
24h 10 min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55min
Hearty seafood chowder
45 min
Fish stock
35min
Mixed mushroom pâté
1h 25min
Vanilla mascarpone parfait
2h 40min
Seafood bisque
1h 10min
Pears in red wine
3h 20 min
Mussels in white wine and cream sauce
45 min
Green mussels in wine and garlic sauce
45 min