![Sweet and sour prawns Sweet and sour prawns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/11D4ECD1-EBF7-4E26-A71C-31B3E4020CCC/Derivates/acc08e97-6b82-4dd6-b22b-25fd4430867b.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1850 g water, plus extra to submerge bags and approx. 110 g for sauce
- 30 g freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- 40 g capsicum, cut into thin slices (2 mm x 5 cm)
- 12 medium raw prawns, peeled and deveined (approx. 180 g - see Tips)
- ¼ tsp salt
- ½ tsp sugar
- 170 g fresh pineapple, cored and cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- ¼ fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 20 g brown sugar
- 20 g rice wine vinegar
- 30 g soy sauce
- 5 g cornflour
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 872.2 kJ / 207.7 kcal
- Proteine
- 25.4 g
- Carboidrati
- 21.8 g
- Grassi
- 1 g
- Grassi saturi
- 0.2 g
- Fibre
- 3 g
- Sodio
- 1665.6 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Summer ice cream cake
4h 50 min
Prawn stir-fry
25 Min
Soubise sauce
30min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20min
Quick prawn stir-fry
20p
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
Nessuna valutazione
Baked masala fish
1 Std. 15 Min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1 godz. 5 min
Prawn and mushroom crepes
50 Min
Spiced garlic prawns and calamari
15 min
Red capsicum and paprika hollandaise sauce
15 min
Chilli garlic prawns
10p