
Versioni compatibili
Zupa krem z pora i ziemniaków, polędwiczki drobiowe z sosem velouté
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 200 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- 500 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 220 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
- 370 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
- 400 g polędwiczek drobiowych np. z kurczaka lub indyka, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 1 gałązka estragonu, świeżego tylko liście
- 1 - 2 szczypty soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 180 g cukinii pokrojonej w cienkie paski, jak tagliatelle (patrz wskazówka)
- 340 g marchewki pokrojonej w cienkie paski, jak tagliatelle (patrz wskazówka)
-
30
g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
o 30 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu - 2 łyżeczki musztardy Dijon
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 319 kcal / 1340.3 kJ
- Proteine
- 27.3 g
- Grassi
- 12.4 g
- Carboidrati
- 20.9 g
- Fibre
- 8 g
- Grassi saturi
- 3.5 g
- Sodio
- 413.3 mg