Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 250 g selera naciowego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 200 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 15 - 20 g octu jabłkowego
- 40 g oliwy z oliwek
- 10 - 15 g miodu
- 2 szczypty soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- żurawina, suszona, do dekoracji
- Valori nutritivi
- per 6 porcji
- Calorie
- 3776.7 kJ / 902.1 kcal
- Proteine
- 12 g
- Carboidrati
- 67.7 g
- Grassi
- 71.4 g
- Fibre
- 12.9 g
Nelle collection
Ricette alternative
Sałatka Waldorf
15min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10min
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25min
Surówka z kalarepy i marchewki
10min
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
1h 15min
Surówka brokułowa z jagodami goji
10min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1h 55 min
Surówka z surowego buraka
10min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15min
Surówka z selera na słodko
15min
Surówka z kapusty pekińskiej
5min