Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
- 2 red capsicums (approx. 420 g), cut into halves and deseeded
- 1 eggplant (approx. 350 g), cut into halves lengthways
- 40 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred
- 6 pitted Kalamata olives
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground smoked paprika
- 20 g lemon juice
Cauliflower and fennel nuggets
- 500 g water
- 150 g cauliflower florets
- 150 g fennel bulb, trimmed and cut into slices
- 100 g cheddar cheese, cut into cubes (3-4 cm)
- 3 spring onions/shallots (approx. 60 g), trimmed and cut into quarters
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra (optional) to serve
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 100 g breadcrumbs
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 egg
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 2 tsp nutritional yeast
- 40 g pine nuts
- lemon, cut into wedges, to serve (optional)
- Valori nutritivi
- per 1 piece
- Calorie
- 244.8 kJ / 58.3 kcal
- Proteine
- 2 g
- Carboidrati
- 3.2 g
- Grassi
- 4 g
- Grassi saturi
- 0.9 g
- Fibre
- 1.1 g
- Sodio
- 142.8 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Palak paneer
1h 15 min
Tomato and lentil dahl
35 Min
Sliders with walnut or sweet potato patties
2h 15min
Lentil moussaka
3h 30min
Basil pesto
10 min
Freekeh and broad bean salad
2h 30 min
Black bean molè (black bean chocolate chilli)
2 godz. 25 min
Lentil curry (dahl)
30min
Pearl barley risotto with asparagus
1 godz. 5 min
Spinach and coriander pesto (Post-natal)
10 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Baingan ka bharta
1h 20 min