Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 50 g fasoli, suchej, Kidney
- 800 g wody
- 250 g zielonej soczewicy, suszonej
- 250 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- 1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
- 1 łyżeczka przyprawy garam masala
- 1 łyżeczka kolendry, mielonej
- ½ łyżeczki chili, suszonego, mielonego
- 2 łyżeczki soli
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 250 g jogurtu naturalnego
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1404 kJ / 335 kcal
- Proteine
- 15.7 g
- Carboidrati
- 38.2 g
- Grassi
- 16.3 g
- Fibre
- 6.7 g
Nelle collection
Ricette alternative
Wegetariańskie chili
1 Std. 5 Min
Curry z serem paneer
5 Std.
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10 min
Curry z soczewicą (dal)
40p
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13h 35min
Dal makhani z soczewicy
50p
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30p
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 Min
Kokosowy dhal z soczewicy
20min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 dk
Chana masala
35p