![Mini chive pikelets with mushrooms Mini chive pikelets with mushrooms](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BE8A8C05-AC4E-4D69-A413-DAE63203254D/Derivates/BF3B8470-E6F3-4752-AC97-5D9BB6B6D1D4.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Chive pikelets
- 5 fresh chives, cut into quarters
- 20 g butter, plus extra for frying
- 140 g self-raising flour
- 1 pinch sea salt
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 180 g sour cream
- 125 g full cream milk
- 1 egg
Mushrooms
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 spring onions/shallots (approx. 30 g), trimmed and cut into quarters
- 8 slices prosciutto (approx. 160 g), rind removed and cut into halves, or 4 shortcut bacon rashers (approx. 160 g), rind removed and cut into quarters
- 40 g olive oil
- 360 g button mushrooms, brushed clean and cut into slices
- 2 tsp tamari sauce (opzionale)
- 2 tbsp Dijon mustard
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- fresh chives, finely chopped, or micro herbs, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 249 kJ / 59 kcal
- Proteine
- 2.3 g
- Carboidrati
- 3 g
- Grassi
- 4 g
- Grassi saturi
- 1.9 g
- Fibre
- 0.4 g
- Sodio
- 192.3 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Quick beetroot relish
40 Min
Orange Campari marmalade
1 Std. 35 Min
Panforte
1 godz. 30 min
Chilli and apple jelly
4h 15min
Beef tapenade crostini
1h 40min
Chicken and port pâté
1 godz. 30 min
Fish pie
1h 15min
Zucchini, Brie and basil soup
35 Min
Baked salmon cheesecake
26sa 35 dk
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min
Cranberry and rosemary chutney
40 Min
Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto
1h 50min