Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Eggplant and mince layers
- 900 g water
- 750 g eggplant (approx. 1.5), cut into round slices (0.5 cm)
- 2 ½ tsp sea salt
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 30 g red wine
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tbsp tomato paste
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground cloves
- 1 tsp ground cinnamon
- 1000 g lamb mince, broken into pieces
Béchamel topping
- 170 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 40 g unsalted butter
- 40 g plain flour
- 500 g full cream milk
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2159 kJ / 514 kcal
- Proteine
- 38.6 g
- Carboidrati
- 12.7 g
- Grassi
- 34 g
- Grassi saturi
- 15.3 g
- Fibre
- 4 g
- Sodio
- 1150 mg
Ricette alternative
Pork cannelloni with vegetable sauce
1 godz.
Spiced lamb pie
40min
Beef ragu
1h 25min
Keftethes (Greek meatballs)
40min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25min
Moroccan chicken with couscous
1h 5min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1 godz. 15 min
Chicken cacciatore
50min
Lemon and lamb pie with filo topping
2h 40min
Paprika chicken with sour cream sauce
1 godz. 15 min
Chicken and mushroom lasagne
1h 55 min