Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Steamed couscous
- 200 g couscous
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 1 tbsp olive oil
- salt, to season
- ground black pepper, to season
Moroccan chicken
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 brown onion, cut into halves (approx. 120 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- ¼ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 50 g water, plus 2 tablespoons extra
- 1 preserved lemon cheek, rinsed, flesh removed and rind cut into small pieces (approx. 5 mm)
- 30 g raisins
- 80 g dried apricots
- 1000 g skinless, boneless chicken thighs, trimmed
- 20 g salted butter
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2868.9 kJ / 683.1 kcal
- Proteine
- 54.9 g
- Carboidrati
- 52.9 g
- Grassi
- 26.8 g
- Grassi saturi
- 8 g
- Fibre
- 5.8 g
- Sodio
- 699.9 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Chilli beef with lemon feta
30 Min
Chicken tikka masala with saffron rice
4 godz. 40 min
Lamb and quinoa stew
1h
Jambalaya
35min
Harissa lamb with green couscous
40min
Moroccan chicken with couscous
45 Min
Chilli beef with lemon feta
30 Min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 Min
Moroccan beef stew with Israeli couscous
40min
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30 Min
Aromatic chicken pilaf
1 Std. 20 Min
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40min