Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Meatloaf
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 500 g topside beef or rump steak, slightly frozen, cut into pieces (3 cm)
- 2 eggs
- 50 g fresh breadcrumbs
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 8 - 10 slices prosciutto
- 2 slices double smoked ham, cut into halves
- 90 g mozzarella or Edam, wax removed, cut into cubes (2 cm)
- oil, for greasing
Mushroom sauce
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 200 g fresh mushrooms, roughly cut into slices
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 100 g white wine
- 380 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 500 - 800 g mixed vegetables, (e.g. beans, potato, carrot), cut into slices
- 1 tbsp cornflour
- 1 tbsp water
- 50 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 tsp dry Marsala wine (optional)
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2044.5 kJ / 486.8 kcal
- Proteine
- 41.2 g
- Carboidrati
- 17.9 g
- Grassi
- 25.3 g
- Grassi saturi
- 10.4 g
- Fibre
- 5.1 g
- Sodio
- 1154.3 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Meat stock paste
45 Min
Aussie meat pies
2 Std.
Meatballs with white wine mushroom sauce
35min
Chicken cacciatore
50min
Beef stroganoff
35min
Cauliflower gratin
1h
Meatballs with tomato sauce
40min
Quiche Lorraine
45 Min
Lemon and lamb pie with filo topping
2sa 40 dk
Classic meatloaf
1 Std. 35 Min
Meatloaf with red sauce
1h 15min
Diane sauce
20min