Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
-
20
g orzeszków piniowych
o 20 g orzechów nerkowca, posiekanych - 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 200 - 300 g podudzi z kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 1,5 cm kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 120 g cebuli, pokrojonej w piórka
- 60 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kawałki
- 30 g rodzynek
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1923 kJ / 460 kcal
- Proteine
- 28.6 g
- Carboidrati
- 23.6 g
- Grassi
- 28 g
- Fibre
- 7 g
Nelle collection
Ricette alternative
Kurczak w sosie śliwkowym
1 Std.
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 Std.
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1h 10min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1h 10min
Sałatka z indykiem i awokado
35 Min
Kurczak w sosie miodowym
25min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25min
Kurczak w winie
1 Std. 50 Min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 Std.
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 Std.
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 Std. 55 Min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min