Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 400 g fresh mussels, shells scrubbed and debearded
- 160 g onions, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 200 g fresh squid rings
- 200 g mixed capsicum (e.g. red, green), cut into pieces (3 cm)
- 50 g spicy chorizo, cut into thin slices
- 400 g canned diced tomatoes
- 1 ½ tsp salt
- 2 pinches saffron
- 200 g water
- ½ tsp Chicken stock paste (refer to recipe in The Basic Cookbook)
- 350 g short-grain white rice, cooked (see Tips)
- 50 g peeled raw prawns
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1593 kJ / 377 kcal
- Proteine
- 17 g
- Carboidrati
- 51 g
- Grassi
- 11 g
- Fibre
- 3 g
Ricette alternative
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1h 15min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5min
Prawn noodle curry
10min
Crab linguine
30min
Mixed seafood with tomato and herb sauce
30min
Linguine with salmon and herbs
25min
Prawns in chilli butter with risoni and herb salad
30min
Salmon and fennel risotto
30min
Prawn and mushroom crepes
50min
Garlic prawns
25min
Hearty seafood chowder
1 Std.