Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Chilli sauce
- 1 garlic clove
- 1 long red chilli, deseeded
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces (2 cm)
- 2 tsp palm sugar
- 40 g fish sauce
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 2 tbsp rice wine vinegar
Crepe batter
- 125 g plain flour
- ¼ tsp ground turmeric
- ½ tsp salt
- 250 g coconut milk
- 1 egg
- 120 g water
- oil, for frying
Prawn filling
- 1 garlic clove
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 1 tbsp sesame oil
- 60 g water
- 100 g fresh shiitake mushrooms, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 250 g raw prawns (approx. 24 prawns)
- 1 pinch salt
- 1 pinch fresh ground black pepper
- 100 g bean sprouts
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portions
- Calorie
- 779.1 kJ / 185.5 kcal
- Proteine
- 10.9 g
- Carboidrati
- 13.9 g
- Grassi
- 9.2 g
- Grassi saturi
- 5.2 g
- Fibre
- 1.7 g
- Sodio
- 690.9 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Garlic prawns
25 min
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15 min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30min
Miso fish with Asian greens
24 Std. 45 Min
Pork ribs with black bean sauce
2h
Steamed salmon with broccoli pesto
25 min
Mini pad Thai frittatas
40min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50 min
Salmon with yoghurt dressing
55min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1 godz. 5 min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min