Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 500 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 600 g ziemniaków, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
- 8 - 16 plastrów boczku, tłustego, w plastrach (100 g), wędzonego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 80 - 100 g masła, niesolonego
-
1 - 2
łyżeczki tymianku, świeżego
o 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1596 kJ / 382 kcal
- Proteine
- 8 g
- Carboidrati
- 26 g
- Grassi
- 26 g
- Fibre
- 2.8 g
Nelle collection
Ricette alternative
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1h
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25 min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25 min
Ratatouille z bobem
1h
Kalafior z purée z groszku
40min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1h
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1h 5min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30min