Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Curry powder
- 30 g coriander seeds
- 30 g cumin seeds
- 2 tbsp fennel seeds
- 10 cardamom pods
- 5 whole cloves
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp whole black peppercorns
Curry sauce, cutlets and rice
- 50 g vegetable oil plus extra for frying
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g fresh coriander, leaves, stalks and roots, plus extra leaves for garnishing
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp ground turmeric
- 400 g coconut cream
- 1 tsp salt
- 1200 g water
- 100 g red lentils
- 8 - 10 lamb cutlets (approx. 800 g)
- 6 fresh curry leaves (optional)
- 300 g white rice
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 4843.4 kJ / 1153.2 kcal
- Proteine
- 46.8 g
- Carboidrati
- 67.8 g
- Grassi
- 77.6 g
- Grassi saturi
- 37.9 g
- Fibre
- 4.2 g
- Sodio
- 707.4 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40 min
Quick massaman beef curry
40 min
Curried sausages and lentils
1h
Beef rendang
1h 55min
Mongolian lamb hot pot
3hod. 25min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50 min
Lamb korma
4h
Sri Lankan red beef curry
1h 40 min
Coconut lamb curry
2 Std.
Pork vindaloo
2h 20 min
Thai chilli chicken and basil
30 min