Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Sri Lankan curry powder
- 25 g coriander seeds
- 10 g cumin seeds
- ¾ tsp fenugreek seeds
- 1 tsp fennel seeds
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp whole cloves
- ¼ tsp cardamom seeds (see Tips)
- ¼ tsp black mustard seeds
- ½ tsp black peppercorns
- 2 sprigs fresh curry leaves
Lamb curry
- 350 - 400 g lamb backstrap
- 200 g tri-colour quinoa
- 400 g water, plus extra for soaking
- 360 g brown onions, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 20 g coconut oil
- 1 - 2 dried red chillies, trimmed and cut into halves
- 4 cardamom pods, crushed
- 1 sprig fresh curry leaves, leaves only
- ½ tsp paprika
- ¼ - 1 tsp chilli powder (optional)
- ¼ tsp ground turmeric
- 2 stalks fresh lemongrass, bruised and cut into halves
- salt, to taste
- 350 g pumpkin, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 200 g cherry tomatoes, cut into halves
- 100 g frozen baby peas
- 270 g coconut milk
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2668 kJ / 635.3 kcal
- Proteine
- 43.5 g
- Carboidrati
- 49.6 g
- Grassi
- 26.7 g
- Grassi saturi
- 15.2 g
- Fibre
- 13.8 g
- Sodio
- 238.1 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35 min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Easy satay chicken
40min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Thai chicken wraps
40min
Creamy coconut chicken curry
30 min
Chicken in yoghurt
30 min
Mexican chicken soup
30 min
Pork with black bean sauce
30 min
Mongolian lamb hot pot
3sa 25 dk
Lamb with pumpkin and lentils
50 min
Pork san choy bau
25 min